Για να φτάσετε σε αυτόν τον παράδεισο δεν θέλετε ούτε καράβια, ούτε αεροπλάνα… Δημιούργημα ηφαιστείων. Βίντεο

Ο τόπος μας

Είναι ένας παράδεισος και για να τον επισκεφθείτε δεν χρειάζεται να πάρετε τρένα, πλοία και αεροπλάνα, παρά μόνο το αυτοκίνητό σας. Ο λόγος για τα Λιχαδονήσια, τις “Σεϋχέλλες της Ελλάδας” ή τις “Μπαχάμες της Ελλάδας” για κάποιους άλλους, που βρίσκονται μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα.

Τα νησάκια είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας. Μεγάλο τμήμα των νησιών βυθίστηκαν από μεγάλο σεισμό που έγινε το 426 π.Χ. Το όνομά τους οι Λιχάδες, το οφείλουν, σύμφωνα με την μυθολογία, στον Λίχα, τον δούλο του Ηρακλή, ο οποίος του παρέδωσε τον χιτώνα της Δηιάνειρας. Σύμφωνα με τον μύθο ο Ηρακλής θεώρησε υπαίτιο τον Λίχα για τον χιτώνα και τον εκσφενδόνισε στην θάλασσα. Από τα κομμάτια και το αίμα του σχηματίστηκαν οι Λιχάδες.

Η μεγαλύτερη νησίδα των Λιχάδων είναι η Μονολιά που είναι και η βορειότερη του συμπλέγματος και η επόμενη μεγαλύτερη είναι η Μεγάλη Στρογγυλή, η νοτιότερη του συμπλέγματος. Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι η παρουσία μιας οικογένειας από Φώκιες, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν επιλέξει τα Λιχαδονήσια ως μόνιμη κατοικία τους.

Δείτε ένα υπέροχο βίντεο από Adventure Greece

Σύνολο επισκέψεων 1,349 , Σήμερα 3