Επιστήμονες: Πίνετε λεμόνι με νερό, αλλά μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ωφεληθεί η υγεία σας

Διατροφή

Πολλές έρευνες έχουν γίνει από πανεπιστημιακά ιδρύματα για τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού, ιδιαίτερα όταν το πίνετε με νερό. Ο συνδυασμός αυτός δεν σας κρατά μόνο ενυδατωμένους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά προσφέρει πολλά ακόμη οφέλη στον οργανισμό λόγω των αντιβακτηριακών και αντιικών ιδιοτήτων του και της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Όμως, επιστήμονες επισημαίνουν  πώς πρέπει να λαμβάνεται για να έχετε τα περισσότερα δυνατά οφέλη για την υγεία σας. Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες στη διατροφή και την αποτοξίνωση, τα οφέλη του νερού με λεμόνι δεν αποτελούν μύθο, αλλά αποκομίζετε περισσότερα όταν ακολουθείτε τα παρακάτω:

1. Σύμφωνα με τους επιστήμονες για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του λεμονιού, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο, δηλαδή μαζί με τη φλούδα του. Σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, έδειξε ότι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στη φλούδα του λεμονιού βοηθούν στην απώλεια βάρους, όταν κάποιος ακολουθεί διατροφή με πολλά λιπαρά. Έρευνες έχουν καταγράψει ότι βοηθά στη λειτουργία του πεπτικού και να απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Επίσης προλαμβάνει τη νεφρολιθίαση, καθώς τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό άλας, συστατικό που βοηθάει στη διάσπαση των αποθέσεων ασβεστίου και στην επιβράδυνση του σχηματισμού κρυστάλλων.

Παράλληλα, επιστήμονες τονίζουν ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού. Η βιταμίνη C στα λεμόνια είναι το κύριο αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει το ανοσοποιητικό. Μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

2. Το ερώτημα που τίθεται από καταναλωτές είναι αν πρέπει να το πίνουν με κρύο, χλιαρό ή ζεστό νερό. Οι επιστήμονες απαντούν: σε χλιαρό νερό. Ο λόγος είναι ότι η υψηλή θερμοκρασία βοηθά στην έκλυση της βιταμίνης C και των πολυφαινολών τόσο από το λεμόνι όσο και από τη φλούδα του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρότι η βιταμίνη C δεν παραμένει σταθερή σε όλα τα επίπεδα θερμότητας, μπορεί δηλαδή να μειωθεί όταν το νερό φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες, εν τούτοις ακόμη και η θερμοκρασία βρασμού, δεν είναι ικανή να εξουδετερώσει τα οφέλη. Όμως τα ροφήματα πρέπει ιδανικά να καταναλώνονται χλιαρά, καθώς τα καυτά ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μυστικό υγείας το νερό με λεμόνι κάθε πρωί - Τι «κερδίζετε» | Typosthes

3. Όμως, υπάρχει και κατάλληλη ώρα για να πίνετε το λεμόνι με το νερό. Το σώμα μας είναι πολύ αφυδατωμένο την ώρα που ξυπνάμε, γι’ αυτό το πρωί είναι η κατάλληλη στιγμή για να πιείτε νερό με λεμόνι. «Ενώ κοιμάστε, χάνετε πολύ νερό μέσω της αναπνοής. Η ενυδάτωση με ένα χλιαρό ποτήρι νερού με λεμόνι όταν ξυπνάτε, είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπληρώσετε τα υγρά που χάθηκαν το βράδυ και να ξεκινήσετε την μέρα σας» σημειώνουν οι επιστήμονες.

4. Προσοχή: Μην πίνετε πολύ νερό με λεμόνι μέσα στη μέρα, καθώς λόγω της οξύτητας του λεμονιού, μπορεί να βλάψετε το σμάλτο των δοντιών σας. Το λεμόνι αυξάνει επίσης την ικανότητα απορρόφησης σιδήρου, αν έχετε λοιπόν υψηλό σίδηρο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Σύνολο επισκέψεων 724 , Σήμερα 1