Σε εξέλιξη μελέτες επιστημόνων. Πως αυτά τα ζώα μπορούν να “σώσουν” τον άνθρωπο από κορονοϊό

Υγεία

Τα λάμα είναι ζώα που έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη φήμη για την πολύτιμη συμβολή τους στις θεραπείες.  Τα αντισώματά τους είναι το επίκεντρο για την καταπολέμηση νόσων αρκετά χρόνια, με τους ερευνητές να διερευνούν τη δραστικότητα τους κατά διαφόρων ιών μεταξύ των οποίων και του HIV.

Έρχεται τώρα μια νέα έρευνα που θέλει τα λάμα να παίζουν σημαντικό ρόλο και στη θεραπεία για τον κορονοϊό. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τα αντισώματα των λάμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία ανθρώπων που δεν έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Cell διαπίστωσε ότι τα αντισώματα στο αίμα των λάμα θα μπορούσαν να προσφέρουν άμυνα ενάντια στον κορονοϊο. Τα λάμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχουν μικρά (αντισώματα) που μπορούν να γλιστρήσουν σε χώρους με ιικές πρωτεΐνες, οι οποίες με τη σειρά τους είναι πολύ μικροσκοπικές για τα ανθρώπινα αντισώματα, βοηθώντας τα να αποτρέψουν την απειλή της μόλυνσης.

Αυτά τα αντισώματα έχουν ήδη αποδειχθεί ικανά να καταπολεμήσουν τον Sars και τον Mers, οδηγώντας τους ερευνητές στην υπόθεση ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντίστοιχα και για τον Covid-19. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά απέναντι στον ιό. Οι ερευνητές εργάζονται τώρα σε επίπεδο κλινικών δοκιμών.

Κι όμως τα λάμα μπορούν να μας σώσουν από τον κορονοϊό | HuffPost ...

Σύνολο επισκέψεων 1,335 , Σήμερα 1