Διάβασαν το άρθρο 269
Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία, αλλά πλέον είναι και τυπικό. Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε στα βραβεία του «Taste Atlas», ως η καλύτερη στον κόσμο για τη σεζόν 2024-25, αφήνοντας πίσω την ιταλική, τη γαλλική και στην ισπανική, οι οποίες βρίσκονταν επίσης ανάμεσα στα φαβορί για να κερδίσουν τον τίτλο.
Ωστόσο, εδέσματα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι χάρισαν την πρώτη θέση στην Ελλάδα.
Αναλυτικά η κατάταξη για τις κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο έχει ως εξής:
-
Ελλάδα
-
Ιταλία
-
Μεξικό
-
Ισπανία
-
Πορτογαλία
-
Τουρκία
-
Ινδονησία
-
Γαλλία
-
Ιαπωνία
-
Κίνα
-
Πολωνία
-
Ινδία
-
ΗΠΑ
-
Περού
-
Σερβία
-
Βραζιλία
-
Κροατία
-
Κολομβία
-
Βιετνάμ
-
Ουγγαρία
Τα δέκα ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία είναι:
-
Γραβιέρα Νάξου
-
Σαγανάκι
-
Παϊδάκια
-
Γραβιέρα Κρήτης
-
Κοντοσούβλι
-
Τρίγωνα Πανοράματος
-
Συμιακό γαριδάκι
-
Σφέλα
-
Αρσενικό Νάξου
-
Μπουγάτσα