Ένας μικρός κόλπος στο Ιόνιο κερδίζει τον θαυμασμό… Στις 10 πιο όμορφες «κρυμμένες» παραλίες της Ευρώπης

Ο τόπος μας

Ο πασίγνωστος ταξιδιωτικός οδηγός, Lonely Planet παρουσιάζει τις δέκα καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Ευρώπη είναι ευλογημένη με παραλίες εξαιρετικά όμορφες που καλύπτουν κάθε γούστο και λόγω της μεγάλης ποικιλίας κάθε ταξιδιώτης μπορεί να βρει την παραλία των ονείρων του.

Φυσικά, ανάμεσα στις 10 παραλίες βρίσκεται και μια ελληνική, η οποία βρίσκεται σε ένα δημοφιλές νησί του Ιονίου. Πρόκειται για το Βουτούμι στους Αντίπαξους. Να πως διαφημίζει το νησί σε όλη την Ευρώπη ο ταξιδιωτικός οδηγός: «Νομίζετε πως επειδή έχετε δει ένα ελληνικό νησί, τα έχετε δει όλα; Οι Αντίπαξοι, ένα από τα νησιά του Ιονίου, μπορεί να σας εκπλήξουν με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες που θα αντικρίσετε ποτέ. Κοντά στην Κέρκυρα, αυτό το μικρό νησί έχει μόλις 20 μόνιμους κατοίκους και μπορείτε να το περπατήσετε. Αμπέλια, ελιές, αγριολούλουδα και ορχιδέες σε συνδυασμό με τις όμορφες παραλίες».

Βουτούμι: Το κρυμμένο μυστικό των Αντίπαξων -Η παραλία με τα ...

Το Βουτούμι βρίσκεται στην ένατη θέση της κατάταξης των προτιμήσεων των Ευρωπαίων. Είναι ένας μικρός κόλπος με ρηχά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά με τη βλάστηση να κατεβαίνει μέχρι το κύμα και την παραλία χωμένη στο βάθος του με λευκή άμμο και βότσαλα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η μεγάλη εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, η Telegraph, την συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα με τις πιο όμορφες «κρυμμένες» παραλίες της Ευρώπης. «Είναι αδύνατο να αντισταθείς να βγάλεις τα σανδάλια σου για να αισθανθείς την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλά σου καθώς το καραβάκι σε αφήνει στο Βουτούμι με τα καταπληκτικά τιρκουάζ και λουλακί νερά…», γράφει.

Η παραλία που μοιάζει με πισίνα στο Βουτούμι στους Αντίπαξους ...

Δείτε το βίντεο του DroneworX