Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων για τα καρύδια… Και δεν αφορά μόνο την καρδιά.

Διατροφή

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι δίαιτες πλούσιες σε ξηρούς καρπούς, όπως τα καρύδια, έχει αποδειχθεί ότι παίζουν ρόλο στην υγεία της καρδιάς και στη μείωση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, ο τρόπος με τον οποίο τα καρύδια επηρεάζουν το μικροβίωμα του εντέρου -τη συλλογή τρισεκατομμυρίων μικροβίων ή βακτηρίων στο γαστρεντερικό σωλήνα- μπορεί να βρίσκεται πίσω από μερικά από αυτά τα οφέλη για την υγεία.

Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια είναι σημαντικές φυτικές πηγές διαιτητικών ινών. Η κατανάλωση μιας ποικιλίας από αυτά τα τρόφιμα βοηθά στην προώθηση μιας ποικιλόμορφης μικροχλωρίδας του εντέρου, η οποία με τη σειρά της βοηθά στην υποστήριξη της υγείας.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η κατανάλωση καρυδιών όχι μόνο επηρέασε τη μικροχλωρίδα του εντέρου και τα δευτερογενή χολικά οξέα που προέρχονται από μικρόβια, αλλά επίσης μείωσε τα επίπεδα LDL-χοληστερόλης στους ενήλικες που συμμετείχαν στη μελέτη.

Η κατανάλωση καρυδιών είχε ως αποτέλεσμα μια υψηλότερη αφθονία τριών βακτηρίων ενδιαφέροντος: Faecalibacterium, Roseburia και Clostridium. Πηγή The Journal of Nutrition.