Διεθνή ταξιδιωτικά μέσα, με εκατομμύρια αναγνώστες, αποθεώνουν το ηφαιστειακό νησί μας…

Ο τόπος μας

Τη Μήλο επιλέγουν οι συντάκτες του του μεγάλου ταξιδιωτικού μέσου, Conde Nast Traveller, για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2022, αποθεώνοντας το νησί της Αφροδίτης για “τους ασβεστώδεις λευκούς βράχους και τα τιρκουάζ νερά της παραλίας στο Σαρακίνικο”.

Πέρα από το πλέον έγκυρο βρετανικό ταξιδιωτικό Μέσο, η Μήλος μπορεί να προσδοκά οφέλη από τη συγκεκριμένη αγορά και από την πρόσφατη ψηφοφορία για τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας που ανέδειξαν οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας Guardian, με τις περιγραφές τους να περιλαμβάνουν εντυπωσιασμό, αλλά ακόμα και συγκίνηση για τα ελληνικά τοπία. Στο σχετικό ρεπορτάζ ξεχωρίζει από τις Κυκλάδες η Μήλος που, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, συγκίνησε τους αναγνώστες της σημαντικής βρετανικής εφημερίδας.

Η Μήλος έχει σχήμα πετάλου, υπάρχουν πολλές παραλίες και πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια) που την καθιστούν τουριστικό πόλο. Το γνωστό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου (Παρίσι) βρέθηκε στη Μήλο το 1820, ενώ το αντίγραφο βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου στην Πλάκα.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ελλάδας. Σχεδόν όλη η δυτική Μήλος ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000. Η νοτιοδυτική πλευρά της είναι βιότοπος της μεσογειακής φώκιας, ενώ το υπόλοιπο δυτικό μέρος του νησιού, είναι βιότοπος της κόκκινης οχιάς της Μήλου (Macrovipera schweizeri) και της σαύρας (Podacris milensis).

Είναι ένα ενεργό ηφαιστειογενές νησί και η ιδιαιτερότητα του αυτή την καθιστά μοναδική στα τοπία με τα διαφορετικά είδους πετρώματα που αποτελούν αντικείμενο μελέτης επιστημόνων από όλο το πλανήτη.

Σύνολο επισκέψεων 2,562 , Σήμερα 1