Πού είναι η γραβάτα μου; Γιατί σήμερα πρέπει να… σενιαριστείτε. Χιουμοριστικό βίντεο

Και όμως συμβαίνει...

Σήμερα είναι Διεθνής Ημέρα Γραβάτας, με πρωτοβουλία Κροατικών οργανώσεων, για την ανάδειξη του ανδρικού αυτού ενδυματολογικού αξεσουάρ.

Οι πληροφορίες θέλουν τις γραβάτες να εμφανίζονται το 1630. Τις φορούσαν Κροάτες μισθοφόροι στην υπηρεσία του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου ΙΓ’, του Καρδιναλίου Ρισελιέ, του δούκα Ερρίκου Α΄ του Γκιζ και της βασιλομήτορος, Μαρίας των Μεδίκων. Η περιβολή των μισθοφόρων προκάλεσε το ενδιαφέρον των Γάλλων, που εντυπωσιάστηκαν από τα πολύχρωμα φουλάρια που οι Κροάτες έδεναν περίτεχνα γύρω από τον λαιμό τους.

Άλλωστε και ετυμολογικά η λέξη «γραβάτα» προέρχεται από την αντίστοιχη γαλλική «cravate» (Κροάτης).

Σήμερα σενιαριστείτε και φορέστε την καλύτερη γραβάτα της γκαρνταρόμπας σας, γιατί όπως λέει και ο Σταυρίδης «Δεν μπορείς εσύ κύριε να παίρνεις την γραβάτα του άλλου και να κάνεις το κομμάτι σου».

Δείτε σκηνές από τις ταινίες της Finos Film «Ο Ψεύτης», «Η Ωραία των Αθηνών», «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο», «Οι Κυρίες της Αυλής», «Ο Δήμος από τα Τρίκαλα», «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», «Το Κλωτσοσκούφι», «Για Ποιόν Χτυπά η Κουδούνα», «Κάτι να Καίει», «Ένας Ξένοιαστος Παλαβιάρης» και «Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας».