Γιατί η Αθήνα έχει ακόμη καλοκαιράκι και άλλες περιοχές ήδη μπήκαν στο φθινόπωρο;

Περιβάλλον

Σήμερα τα ξημερώαμτα, Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 4:04 π.μ ώρα Ελλάδας, πραγμτοποιήθηκε η έναρξη της φθινοπωρινής ισημερίας. Η ισημερία σηματοδοτεί την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου.

Το φθινόπωρο, ειδικά στην ποίηση, συνδέεται συχνά με τη μελαγχολία. Οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες του καλοκαιριού έχουν φύγει, και ο κρύος χειμώνας βρίσκεται στον ορίζοντα. Οι ουρανοί γίνονται γκρίζοι, η ποσότητα του ωφέλιμου φωτός της ημέρας μειώνεται γρήγορα και πολλοί άνθρωποι γυρίζουν προς τα μέσα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Έχει αναφερθεί ως μια ανθυγιεινή εποχή.

Στην Αθήνα η ισημερία της νύχτας με την ημέρα θα καταγραφεί λίγες ημέρες αργότερα, καθώς η ισημερία συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό.

Στις άλλες περιοχές πάνω ή κάτω από τον ισημερινό, αυτό συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την ισημερία. Έτσι, στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται περίπου 38 μοίρες βόρεια του Ισημερινού, η ισότητα στη διάρκεια ημέρας και νύχτας συμβαίνει περίπου μετά από τέσσερις ημέρες.

Σύνολο επισκέψεων 10,752 , Σήμερα 1