Στην Άνδρο και την Τήνο “γλείφουν” και τα δάχτυλά τους. Και την ψάχνουν οι τουρίστες…

Διατροφή

Τα νησιά μας είναι γνωστά για τα καταπράσινα τοπία, τις πηγές τους  τις καταγάλανες παραλίες και τα γραφικά χωριά τους… Όμως πολλοί επιλέγουν κάποια μέρη να επισκεφθούν και για τα τοπικά εδέσματά τους.

Γι αυτό και όταν αποφασίζουν να επισκεφθούν, ειδικά την Άνδρο ή την Τήνο, ζητούν να φάνε φρουτάλια. Η παραδοσιακή φρουτάλια είναι μία χορταστική ομελέτα που περιέχει πάντα αυγά πατάτες και ντόπιο λουκάνικο. Ένα πιάτο που φημίζεται ειδικά σε αυτά τα πανέμορφα νησιά.

Στην Άνδρο την φτιάχνουν με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, ανάλογα με την εποχή: χλωρά κουκιά, αγκινάρες, κρεμμύδια, κολοκύθια, σύσσιρο, δηλαδή παστό κρέας χοιρινό, μπέικον, φρέσκα και ξερά κρεμμύδια. Αλλά αυτό που έπρεπε πάντα να περιέχει μια αξιοπρεπής παραδοσιακή φρουτάλια είναι τα ντόπια λουκάνικα, αλλά και άλλα προϊόντα που κρατούσαν στα σπίτια από τα χοιροσφάγια ή στο μικρό μποστάνι τους.

Έτσι η ομελέτα θα γίνει παχιά παχιά και χορταστική και θα σας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια ενός πλήρους γεύματος.