Ο “θησαυρός” που κρύβουν οι βαλίτσες της Φρειδερίκης στο Τατόι… Ο όρος στους δημιουργούς των φορεμάτων της

Πολιτισμός

Μέσα σε τόνους σκόνης, ανάμεσα σε πολυκαιρισμένα έπιπλα και βασιλικές άμαξες, βρέθηκαν 70 βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης, στο πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοΐου.

Το υπουργείο πολιτισμού αναμένει να αποκαλυφθεί ο ενδυματολογικός «θησαυρός» της Φρειδερίκης, καθώς διέθετε ένα τεράστιο αριθμό από ακριβά και επώνυμα φορέματα και αναρίθμητες παραδοσιακές φορεσιές όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο. Για άγνωστους λόγους δεν έφυγαν στο εξωτερικό με την υπόλοιπη περιουσία των ανακτόρων όταν αυτή φορτώθηκε σε κοντέινερ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ραβόταν στους πιο ακριβούς οίκους της Αθήνας και έβαζε ένα όρο στους δημιουργούς. Να καταστρέψουν αμέσως το υπόλοιπο του υφάσματος που αγόραζε για τις τουαλέτες της, για να μη το αγοράσει καμία άλλη κοσμική κυρία, έτσι ώστε ότι φοράει να είναι μοναδικό!

Στο φως άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή της αμφιλεγόμενης βασίλισσας Φρειδερίκης - Downtown.gr

Οι βαλίτσες και τα μπαούλα ήταν για χρόνια ξεχασμένες, στα βοηθητικά κτήρια του κτήματος, σε στάβλους, μαγειρεία και βουστάσια… Τα πολύτιμα αντικείμενα της τέως βασιλικής οικογένειας, που έρχονται καθημερινά στο φως, μεταφέρονται σε εργαστήρια συντήρησης.

Ανάμεσά τους, είναι έργα τέχνης, φωτιστικά, χαλιά, έπιπλα εποχής, άμαξες και αυτοκίνητα. Μέχρι και μπουκάλια κόκκινου ξηρού κρασιού 70 χρόνων, με την ετικέτα να γράφει «Δεκέλεια», βρέθηκαν στον στάβλο του Βασιλέως Γεωργίου του Α΄, δίπλα σε 12 βασιλικές άμαξες. Οι εργασίες για την ανεύρεση και συντήρηση της κινητής περιουσίας στο πρώην βασιλικό κτήμα, είναι πυρετώδεις.

Η μελέτη εφαρμογής του έργου της πλήρους αποκατάστασης του ανακτόρου θα παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Μάϊο ΄21, οπότε και θα δημοπρατηθεί το έργο.

Οι εξαφανισμένες βαλίτσες της βασίλισσας Φρειδερίκης και η ιστορία του Τατοϊου - oi exafanismenes valitses tis vasilissas freiderikis kai i istoria tou tatoiou

Σύνολο επισκέψεων 1,539 , Σήμερα 1