Από τον Κορυδαλλό στον Ασπρόπυργο… Και πάλι φυλακές θα είναι… Βίντεο από το χθες στο σήμερα…

Κοινωνία

Άρχισαν και τυπικά οι εργασίες για την υλοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού στην παλαιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Σε πρώτη φάση άρχισαν οι κατεδαφίσεις των υπαρχόντων κτηρίων.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα ονομάζονται «Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών» (Δ.Σ.Σ.Α.) και μάλιστα έχει ήδη κατασκευαστεί η μακέτα του έργου, που φιλοδοξεί να αλλάξει την όψη της περιοχής και να συμβάλλει καθοριστικά στη διαχείριση των προβλημάτων που αφορούν στο σωφρονιστικό σύστημα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ανατεθεί σε ειδικούς μελετητές να συντάξουν την εισήγηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία μαζί με την πρόταση της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, μετά την έγκριση της τεχνικής έκθεσης, θα σταλεί στο Συμβούλιο Επικρατείας για γνωμοδότηση, ώστε να προωθηθεί για την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, με βάση το οποίο θα ξεκινήσει η κατασκευή.

Το Συγκρότημα θα παραδοθεί μέσα στο 2022 και θα αποτελείται από 12 πτέρυγες δυναμικότητας 2.000 κρατουμένων.

19112020nees005

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Αμνηστία και άλλα όργανα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων, έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία τους για τις φυλακές Κορυδαλλού, σε ό,τι αφορά στον υπερπληθυσμό και την απάνθρωπη μεταχείριση των κρατουμένων.

Οι νέες φυλακές Κορυδαλλού. Ιστορική αναδρομή από το χθες ως τον Ασπρόπυργο, από το up stories

Σύνολο επισκέψεων 436 , Σήμερα 1