Και το βραβείο… στην «Αρκουδότρυπα». Μία ταινία με λεφτά των γιαγιάδων… Trailer

Ελληνικός κινηματογράφος

Η ταινία «Αρκουδότρυπα» των Χρυσιάννας Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου, μια ιστορία κουίρ αγάπης που διαδραματίζεται στα βουνά της Πίνδου, κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο, το μεγάλο βραβείο του 46ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που ολοκληρώθηκε το βράδυ χθες Κυριακή με την απονομή των βραβείων. Μάλιστα, η Χαρά Κυριαζή, η μία εκ των δύο πρωταγωνιστριών της ταινίας πήρε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Η «Αρκουδότρυπα»  είναι μία τρυφερή ταινία για την ενηλικίωση, τη φιλία και τον έρωτα, που μιλἀ για τις κουίρ σχέσεις στην επαρχία, και πραγματεύεται τόσο τη σύγκρουση όσο και την αρμονία μεταξύ του παραδοσιακού και του μοντέρνου, συνδυάζοντας το φολκλόρ του τόπου με τα προσωπικά βιώματα των δημιουργών της.

«Η ταινία έγινε με πολλή αγάπη και με τη στήριξη των δικών μας ανθρώπων. Ήμασταν ένα μικρό συνεργείο, κάναμε μία crowdfunding καμπάνια και πήραμε και κάτι ψιλά από τους φίλους μας, μάς υποστήριξαν και οι γιαγιάδες μας στο χωριό την Ελάτη Τρικάλων. Ήταν μία homemade κατάσταση, με μαγειρέματα μαζί,  γυρίσματα όλη μέρα έξω με φυσικό φως να τρέχουμε να προλάβουμε το σούρουπο και την αυγή.. Γι’ αυτό και αυτή η βράβευση σημαίνει τόσα πολλά για εμάς, γιατί ό,τι κάναμε, το κάναμε με αγάπη και πολύ πάθος» δήλωσαν οι σκηνοθέτες της ταινίας, Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιος Ντινόπουλος παραλαμβάνοντας το βραβείο.