Η εντυπωσιακή χαράδρα που έχει λαξεύσει ο ποταμός…

Ο τόπος μας Ταξιδεύοντας...

Είναι ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον… Το Φαράγγι του Βουραϊκού βρίσκεται στην Αχαΐα 13 χλμ. βορειοανατολικά των Καλαβρύτων. Μαζί με τον ορεινό όγκο του Χελμού (Αροάνια όρη) αποτελούν μια ενιαία προστατευόμενη περιοχή που από το 2009 χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο της Ελλάδας.

Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 20 χλμ. και διαρρέεται από τον Βουραϊκό ποταμό στον οποίο και οφείλει το όνομά του.

Η χλωρίδα του φαραγγιού του Βουραϊκού ποταμού κρίνεται ως εξέχουσα σημαντική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την καταγραφή αρκετών ενδημικών ειδών με ιδιαίτερη επιστημονική αξία, σπάνια και προστατευμένα,

Η εντυπωσιακή χαράδρα, την οποία έχει λαξεύσει ο ποταμός έχει μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων! Επιβλητικές ορθοπλαγιές, ορμητικοί καταρράκτες, εντυπωσιακά σπήλαια και πλούσια εναλλασσόμενη βλάστηση συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο.

Η Διάσχιση στο Φαράγγι του Βουραϊκού διαρκεί περίπου 6 ώρες και αποτελεί αναμφισβήτητα μια ξεχωριστή εμπειρία για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση και περιπετειώδες πνεύμα!

Η κατάβαση του Βουραϊκού γίνεται κατά μήκος των γραμμών του οδοντωτού σιδηρόδρομου που έχει χαρακτηριστεί ως η θεαματικότερη σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων. Το μονοπάτι που έχει σηματοδοτηθεί με σύμβολα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 που χρησιμοποιείται από πεζοπόρους Έλληνες και ξένους. Πρόκειται για την ίδια διαδρομή δίπλα στις γραμμές του τρένου που παλιά χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους της περιοχής.