Έρχεται καλοκαιράκι. Θερμός αέρας από την Αφρική θα “εκτινάξει” τη θερμοκρασία στην Ελλάδα

Περιβάλλον

Η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική θα προκαλέσει από τις αρχές της εβδομάδας πολύ υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, που θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, της νότιας Ιταλίας, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Αντίθετα, στη βόρεια Ευρώπη ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με συνέπεια η «γηραιά» ήπειρος να χωριστεί θερμοκρασιακά σε δύο μέρη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Meteo.gr, στις αρχές της εβδομάδας, ιδιαίτερα την Τρίτη, έρχεται …πρόωρο καλοκαίρι στην Ελλάδα θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα. Δεν αποκλείουν οι μετεωρολόγοι σε τοπικό επίπεδο, να σημειωθούν ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Καιρός: Ζέστη με ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο - Αναλυτική πρόγνωση ...

Παράλληλα, ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα. Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, “ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής. Μπορεί να είναι 1-2 ή το πολύ 3 ημέρες, μπορεί όμως και παραπάνω”.

Βίντεο του meteo.gr που καταγράφει την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών