Στη σκιά του Ταϋγέτου και στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου…

Ταξιδεύοντας...

Βρίσκεται κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο, στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου. Ο λόγος για την Καλαμάτα που είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι (παρυφή του Ταϋγέτου), και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Πελοποννήσου μετά την Πάτρα.

Η πόλη θα σας εκπλήξει γιατί έχει πολλά πρόσωπα. Και αξίζει να τα γνωρίσετε όλα. Το κάστρο με τα τείχη του, η μονή Καλογραιών, όπου ακόμη φτιάχνουν τα περίφημα καλαματιανά μαντήλια, το Φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας, που τραβά τα βλέμματα όλου του Ευρωπαϊκού νότου, κτήρια με αύρα νεοκλασική, πλατείες με ναούς του 19ου αιώνα, καταστήματα με επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ, καταστήματα τέχνης, παραδοσιακά καφενεία.

Έχει έντονη νυχτερινή ζωή, χειμώνα και καλοκαίρι. Το χειμώνα σε διάφορα κουτούκια και bars στο ιστορικό κέντρο, ενώ το καλοκαίρι σε clubs και beach bars δίπλα στη θάλασσα και στο προάστιο της πόλης, τη Βέργα, που είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι όπου υπάρχουν υπέροχα bars και clubs με καταπληκτική θέα στη θάλασσα και την πόλη της Καλαμάτας.