Στιγμές Ελλάδας…

Ταξιδεύοντας...

Η Σέριφος είναι ένα νησί που Φημίζεται για τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου… Η Σέριφος διαθέτει πάνω από 70 παραλίες, κατά μήκος των δαντελωτών ακτών της.

Ο Άγιος Σώστης είναι μια από αυτές τις όμορφες παραλίες και αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση. Βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του νησιού και απέχει 5,5 χιλιόμετρα περίπου από την Χώρα της Σερίφου.

Ένα μοναδικό τοπίο αντίστοιχο με την παραλία Κολώνα στην Κύθνο ή το Πρασινονήσι στην Ρόδο, παρόλο που δεν είναι αντίστοιχα γνωστή και πολυφωτογραφημένη.

Στην παραλία του Αγίου Σώστη,  μια λουρίδα άμμου ενώνει την ακτή με ένα μικρό νησί ακρωτήριο που πάνω του είναι χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Σώστη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για 2 παραλίες. Στην αριστερή πλευρά σχηματίζεται μια μικρή παραλία με βράχια και βότσαλα, το Βορεινό Πλακωτό, όπως το λένε, η οποία ταλαιπωρείται συχνά από τον καιρό και έτσι δε προτιμάται για μπάνιο.

Στη δεξιά πλευρά σχηματίζεται η παραλία που ονομάζουμε στην ουσία Άγιος Σώστης. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία με ψιλή άμμο μπλεγμένη με βοτσαλάκι και ρηχά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά.

Σύνολο επισκέψεων 1,760 , Σήμερα 1