Γιατί θεωρείται από τις πιο παράξενες εκκλησίες, σε όλο τον κόσμο… Βίντεο

Ο τόπος μας

Στη λίστα με τις πιο παράξενες εκκλησίες του κόσμου, δίπλα στην Santuario della Madonna delle Lacrime, στις Συρακούσες και στην La Sagrada Familia του Γκαουντί, στη Βαρκελώνη τοποθετείται η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, στον κάμπο της Αρχαίας Μαντινείας

Η Αγία Φωτεινή Μαντινείας, ένας μύθος από πέτρα, βρίσκεται δυτικά, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας, και 15 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στην Κάψια Αρκαδίας. Η θεμελίωσή της έγινε το 1969 και τα εγκαίνια το 1978.

Εξωτερικά ο Ναός, που επιδιώκει να αποτελέσει μία γέφυρα πολιτισμών, διαφέρει από όλους τους υπόλοιπους, συνδυάζοντας ένα κράμα ρυθμών. Σε αυτό το ναό έχει γίνει προσπάθεια να συνδυαστούν στοιχεία χριστιανικά, βυζαντινά και αρχαιοελληνικά. Το εσωτερικό της Αγίας Φωτεινής έχει βυζαντινές επιρροές, με στοιχεία από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, γεγονός που φαίνεται έντονα στα ψηφιδωτά δάπεδα και στις παραστάσεις στους τοίχους. Το αρχιτεκτονικό αυτό τόλμημα ανήκει στον αρχιτέκτονα και αγιογράφο, Κώστα Παπαθεοδώρου, μαθητή του διάσημου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη.

Σήμερα στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής γίνονται γάμοι ή βαπτίσεις. Είναι κτισμένη με ντόπια, φυσικά υλικά, όπως πέτρα, μάρμαρο, ξύλα και κεραμίδια, χωρίς καθόλου τσιμέντο. Σύμφωνα μάλιστα με φήμες, για να χτιστεί, χρησιμοποιήθηκαν ερείπια αρχαίων ναών της περιοχής, ενώ το κτίσμα πατάει πάνω σε θεμέλια αρχαίου ναού.

Δείτε το βίντεο από το updrones

Σύνολο επισκέψεων 4,083 , Σήμερα 7