Σπάνια ματιά… Στα άδυτα του Οίκου Dior για την προετοιμασία του φαντασμαγορικού show στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Πολιτισμός

Το νέο ντοκιμαντέρ της βραβευμένης σκηνοθέτριας Μαριάννας Οικονόμου «The Greek Bar Jacket», αποτελεί απευθείας ανάθεση από τον Οίκο Dior. Η πιο πρόσφατη έξαρση της πανδημίας ανέτρεψε τα σχέδια για τις δυο προγραμματισμένες λαμπερές δια ζώσης πρεμιέρες σε Αθήνα και Παρίσι, η ουσία όμως παραμένει: τo ντοκιμαντέρ προσφέρει μια σπάνια ματιά πίσω από το φαντασμαγορικό fashion show που παρουσίασε η Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον περασμένο Ιούνιο.

Με σπάνια πρόσβαση στα άδυτα του διεθνούς Οίκου μόδας, η ταινία ακολουθεί την ομάδα της Dior με επικεφαλής την καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Γκρατσία Κιουρί  από το Παρίσι  μέχρι το Άργος, το Σουφλί, την Θάσο, τον Πειραιά και τελικά την Αθήνα, καθώς σταδιακά δημιουργούν το εμβληματικό Cruise Show 2022, εμπνευσμένο από την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Η ταινία ακολουθεί την δημιουργική ομάδα της Dior για επτά μήνες καθώς ταξιδεύουν από το Παρίσι για να επιλέξουν τους Έλληνες δημιουργούς και να παρασκευάσουν τα ρούχα της νέας κολεξιόν. Μετά από επτά μήνες σκληρής δουλειάς, πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων και ξέφρενης δημιουργικότητας, θα βρεθούν όλοι τους στην Αθήνα. Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς ξεκινάει ένα από τα πιο φαντασμαγορικά show υψηλής ραπτικής των τελευταίων ετών.  Φωτογραφία και ντοκιμαντέρ αναδημοσιεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Loading