Το αγαπημένο βότανο των σεφ… Οι λόγοι υγείας για να το προσθέσετε στη διατροφή σας

Διατροφή

Είναι μία ποικιλία παντζαριού. Kαταναλώνεται, είτε φρέσκο σε σαλάτες, είτε μαγειρεμένο και το αγαπούν οι σεφ, καθώς το περιλαμβάνουν στις συνταγές τους… Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για ντολμάδες. Ξεπερνά σε περιεκτικότητα φυτικών ινών οποιοδήποτε άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό!

Ο λόγος για το σέσκουλο, ένα ταπεινό βότανο το οποίο έχει εξαιρετικές ιδιότητες και αξίζει να το προσθέσετε στη διατροφή σας, καθώς έχει αναζωογονητική, μαλακτική και καθαρτική δράση.

Όπως προκύπτει από έρευνες επιστημόνων το σέσκουλο:

1. Βελτιώνει την υγεία του εντέρου και του οργανισμού, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ξεπερνώντας οποιοδήποτε άλλο πράσινο φυλλώδες λαχανικό, βοηθώντας και σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.

2. Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, με τη βοήθεια του συριγγικού οξέος, το οποίο φαίνεται να αναστέλλει τη δράση ενός ενζύμου που ονομάζεται α-γλυκοσιδάση, βοηθώντας στο να διατηρηθεί το σάκχαρο στον οργανισμό σταθερό.

3. Παρέχει ενέργεια στον οργανισμό χάρη στην πρωτεΐνη του και σας κάνει να χορταίνετε και να νιώθετε πλήρεις, χωρίς να αναζητάτε συνεχώς κάτι να τσιμπολογήσετε και με μόλις 49 θερμίδες στα 100 γραμμάρια μερίδας.

4. Δρα κατά του καρκίνου με τη βοήθεια των αντιοξειδωτικών του, προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες και προστατεύει από χρόνια προβλήματα υγείας.

5. Κάνει καλό στα οστά, με τη βοήθεια του ασβεστίου, του μαγνησίου και της βιταμίνης Κ που περιέχουν.

6. Είναι αποτελεσματικό σε φλεγμονώδεις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος.

Όμως, οι επιστήμονες συνιστούν να προσέξουν όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα νεφρά, αφού θα πρέπει να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες, λόγω του οξαλικού του οξέος που περιέχουν.

Σύνολο επισκέψεων 2,290 , Σήμερα 3