Όσο αγαπούσε το θέατρο, άλλο τόσο αγαπούσε και… Το άγνωστο πάθος του. Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος Πρόσωπα Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα, στις 10 Μαρτίου του 1970, πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης. Εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού κινηματογράφου στις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Όμως, ένα πάθος που είχε του προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα στη ζωή του… Ήταν μία πλευρά του Αυλωνίτη, άγνωστη στους πολλούς θαυμαστές του.

Το μεγάλο πάθος του ήταν ο τζόγος, κυρίως τα στοιχήματα στον ιππόδρομο, κάτι που τον έφερνε συχνά σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση, ώστε να αναγκάζεται να παίζει σε δευτερεύοντες ρόλους. Όσο αγαπούσε το θέατρο ο Αυλωνίτης, άλλο τόσο αγαπούσε τα… άλογα.

Περιγράφεται από ανθρώπους του χώρου, ως ένας από τους πιο τακτικούς θαμώνες του Ιπποδρόμου Φαλήρου. Ο εθισμός του ήταν τέτοιος, που η αγαπημένη φίλη και συμπρωταγωνίστρια στις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες του, Γεωργία Βασιλειάδου, τον έπεισε κάποια στιγμή να της δίνει τα χρήματά του για να τα φυλάσσει, προκειμένου να μην τα ξοδεύει. Ο Αυλωνίτης το έκανε για ένα χρονικό διάστημα, αλλά κάποια στιγμή έμεινε ρέστος και της τα ζήτησε. Το αποτέλεσμα ήταν να μαλώσουν και έκτοτε η Βασιλειάδου να τον αποκαλεί «κεφάλα».

Με τη γνωστή χιουμοριστική του διάθεση, ο ηθοποιός διακωμωδούσε και το πάθος του για τα άλογα. Όταν του έλεγαν «βρε Βασίλη, τι τι θες την πράσινη τσόχα», εκείνος απαντούσε ότι «ο οφθαλμίατρος μου συνέστησε να βλέπω πράσινο».

Δείτε το αφιέρωμα από τη Finos Film

Σύνολο επισκέψεων 23,250 , Σήμερα 1