Ποια Νέα Υόρκη… Ποιο Ντουμπάι… Η Αθήνα στις τρεις ομορφότερες πόλεις του κόσμου τη νύχτα

Ο τόπος μας

Άρθρο της Daily Travel News αναδεικνύει τις ομορφότερες φωτισμένες κατά την διάρκεια της νύχτας πόλεις του κόσμου. Το Premier Inn έχει ερευνήσει περισσότερες από 250 από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο στο Instagram για να αποκαλύψει τα μέρη που φωτογραφίζονται περισσότερο τη νύχτα. Ο αριθμός των hashtag για το #citybynight καταμετρήθηκε και συγκρίθηκε για πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ασία.

Εξετάζοντας τις πιο δημοφιλείς νυχτερινές πόλεις σε όλο τον κόσμο, το Παρίσι, η Πόλη του Φωτός αναδεικνύεται ως η αγαπημένη μεταξύ των χρηστών του Instagram, με πάνω από 1.000.000 hashtags για φωτογραφίες τη νύχτα. Μετά το Παρίσι, στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Λονδίνο, ενώ την πρώτη τριάδα ολοκληρώνει η Αθήνα μας. Η Ρώμη συναντάται στην τέταρτη θέση και την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνει η Βαρσοβία.

Η Ευρώπη αποδείχτηκε εξαιρετικά δημοφιλής στους λάτρεις της νυχτερινής εξερεύνησης, καθώς οι 18 από τις 20 κορυφαίες πόλεις της λίστας βρίσκονται στη Γηραιά Ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία είναι η πιο δημοφιλής χώρα για εξερεύνηση τη νύχτα, με πέντε πόλεις της να περιλαμβάνονται στις 20 πιο δημοφιλείς όλων: Παρίσι, Λυών, Τουλούζη, Μπορντό και Μασσαλία.

Γνωστή ως η πύλη προς το Μαρόκο, ήταν η Καζαμπλάνκα που κατατάχθηκε ως η πιο όμορφη πόλη τη νύχτα στην Αφρική, με 25.800 hashtags -σημαντικά περισσότερα hashtags από οποιαδήποτε άλλη αφρικανική πόλη που αναλύθηκε, η οποία, ωστόσο, δεν κατάφερε να μπει στο top 20.

Το Ντουμπάι (7η θέση) έχει συνήθως από 8 έως 10 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα, ωστόσο ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατατάσσεται ως η πιο όμορφη πόλη για επίσκεψη τη νύχτα στην Ασία, με 71.500 hashtags. Το Ντουμπάι και το Τόκιο μπήκαν, επίσης, στις 20 κορυφαίες πόλεις του κόσμου με τα περισσότερα νυχτερινά hashtags.

Τέλος, μόνο μία πόλη από τις ΗΠΑ κατάφερε να μπει στις 20 κορυφαίες πόλεις του κόσμου με τις περισσότερες νυχτερινές φωτογραφίες. Ο λόγος, φυσικά, για τη Νέα Υόρκη, η οποία κατατάσσεται στη 14η θέση με πάνω από 50.000 hashtags.

Σύνολο επισκέψεων 5,197 , Σήμερα 1