Με πλούσιο “τάλαντον”… Δείτε το βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την υπέροχη Πάστα Φλώρα στο « Μια τρελή τρελή Οικογένεια» και το αθώο βλέμμα της όταν ρωτούσε τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο «αχ Στέλιο, ήρθες, πότε ήρθες» ή το κωμικό της μπρίο όταν ερμήνευσε την σύζυγο του Λάμπρου Κωνσταντάρα στο «Η γυναίκα μου τρελάθηκε»;

Αυτή η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου γεννήθηκε, σαν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου του 1916. Το πατρικό της όνομα ήταν Αρβανιτάκη.

Δυναμική, πειθαρχημένη και πολύ μπροστά από την εποχή της, η Μαίρη Αρώνη είχε ένα ιδιαίτερο πάθος για την υποκριτική από μικρό παιδί, ανεβάζοντας “παραστάσεις” στο πατρικό της με κομπάρσους γονείς και θείους. Η εκτίμηση που έτρεφε κυρίως το θεατρόφιλο κοινό στο πρόσωπό της για το πλούσιο “τάλαντον” και την ευσυνείδητη επίδοσή της υπήρξε μεγάλη.

Σε συνέντευξή της το 1979, όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει για εκείνη το θέατρο, απάντησε με σοβαρότητα: «Ζωή, ανάγκη, βίωμα… τα πάντα». Έταξε τον εαυτό της στο θέατρο, θυσιάζοντας πολλά όπως είχε πει, αλλά αν ξαναγιεννιόταν πάλι την ίδια ζωή θα διάλεγε. «Δεν φτάνει μια ζωή για τον καλλιτέχνη, είναι πολύ λίγο. Δεν έχει τέλος η τέχνη, είναι ατέρμονη. Συνεπώς σου χρειάζονται εκατό ζωές, όχι μια».

Πέθανε, στον ύπνο της, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου 1992.

Θυμόμαστε μέσα από τις δύο μαγικές και μοναδικές της ταινίες στην Φίνος Φιλμ, «Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια» και «Η Γυναίκα μου Τρελάθηκε».

Σύνολο επισκέψεων 9,389 , Σήμερα 1