Επαναφέρουν τη χαμένη αίγλη σε ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας

Η Ελλάδα παλιά... Πολιτισμός

Ένα πρώην εμβληματικό ξενοδοχείο στην Αθήνα θα αποκτήσει ξανά τη χαμένη αίγλγη του… Πρόκειται για το ιστορικό Ακροπόλ Παλάς, που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων, στη διασταύρωσή της με την οδό Αβέρωφ, απέναντι από το Πολυτεχνείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το Ακροπόλ Παλάς ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που κτίστηκε στην οδό Πατησίων και έγινε γνωστό τη δεκαετία του 1930 για τους αποκριάτικους χορούς και τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν του και για τον πολυτελή χαρακτήρα του. Συμβόλιζε την κοσμοπολίτικη εκδοχή της Αθηναϊκής Αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου…

Λόγω της θέσης του απέναντι από το Πολυτεχνείο το κτίριο χρησιμοποιήθηκε από το συνεργείο της ολλανδικής τηλεόρασης για τη διαμονή και από ένα από τα μπαλκόνια του κτιρίου κινηματογράφησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με τανκ στην πόρτα του Πολυτεχνείου. Επίσης, καθώς η συντονιστική επιτροπή είχε πληροφορίες ότι άνθρωποι της ασφάλειας τραβούσαν φωτογραφίες τους εξεγερμένους, χρησιμοποίησαν καθρέπτες από το ξενοδοχείο ώστε με την αντανάκλαση του ήλιου να θαμπώσουν τις φωτογραφίες.

Το 1999 πέρασε στην κατοχή του υπουργείου πολιτισμού, καθώς αγοράστηκε έναντι 4,58 δις δραχμών. Στόχος της πολιτείας είναι το Ακροπόλ να γίνει ένα κέντρο πολιτισμού και τεχνολογίας για καλλιτέχνες και δημιουργούς. Οι εργασίες για την συνολική ανακαίνιση του Ακροπόλ έχουν ολοκληρωθεί, με προϋπολογισμό πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ, κατά κύριο λόγο από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά και από τον τακτικό προϋπολογισμό.