Έφτασαν μέχρι τα Λαδάδικα τα αγριογούρουνα για τον… μεζέ τους. Στο σημάδι τα έβαλε η αστυνομία

Περιβάλλον

Οι εικόνες των αγριογούρουνων να κάνουν… βόλτα σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας έως την πλατεία Αριστοτέλους και τα Λαδάδικα, κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για να μην παρουσιαστούν ξανά τέτοιες εικόνες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κινήθηκε για την απόκτηση αναισθητικού όπλου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου μόλις εντοπιστεί αγριογούρουνο, να ναρκωθεί και ακολούθως να μεταφερθεί στον φυσικό του χώρο, που είναι το δάσος του Σέιχ Σου.

Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων συνεχώς αυξάνεται. Προφανώς δεν μπορούν να βρουν τροφή και κατεβαίνουν προς την πόλη. Αυτά τα αγριογούρουνα δεν είναι εντελώς άγρια. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για υβρίδια. Έχουν ζευγαρώσει άγριοι πληθυσμοί με ζώα που χρησιμοποιήθηκαν ως εκτροφή ελευθέρας βοσκής. Αυτά τα δύο είδη διασταυρώθηκαν και επειδή πολλαπλασιάζονται και δίνουν περισσότερους απογόνους τα ήρεμα γουρούνια έχουμε μεγαλύτερους πληθυσμούς και παρατηρείται το πρόβλημα.

agriogoyroyno

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, θα πρέπει ο κόσμος να μην τα ταΐζει καθώς τους δίνουν από γαριδάκια και ψωμί έως οτιδήποτε άλλο, που σίγουρα δεν είναι κατάλληλη τροφή. Επίσης, πιστεύουν τα ζώα ότι βρίσκουν τροφή και παραμένουν στον χώρο που δεν είναι το φυσικό τους περιβάλλον.

Αγριογούρουνα έκοβαν βόλτες στη Θεσσαλονίκη (Εικόνες)

Αν δεν υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα ήταν δύσκολο να φτάσει ένα αγριογούρουνο στο κέντρο της πόλης. Αυτό το διάστημα είναι μειωμένη η κίνηση στην περιφερειακή οδό, άρα τα ζώα μπορούν να κατέβουν ευκολότερα από το Σέιχ Σου και να περάσουν τον δρόμο, που άλλοτε η κίνηση από οχήματα ήταν συνεχής ακόμη και τις βραδινές ώρες.