Μένεις άφωνος με το ποσό που διατέθηκε για την αγορά αυτού του πίνακα… Και τον ήθελαν 6 (!!!) συλλέκτες…

Πολιτισμός

Σε διαδικτυακή δημοπρασία του Sotheby’s μία αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ, με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφία με κολάρο και μαύρο καπέλο», πωλήθηκε σε ποσό ρεκόρ… Και ήταν έναντι 14,5 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (18,7 εκατομμυρίων δολαρίων).

Το έργο του 26χρονου Ρέμπραντ, έργο του 1632, «χτύπησαν» έξι ενδιαφερόμενοι και το ποσό για το οποίο πωλήθηκε ήταν εντός των προβλέψεων. Η τελευταία αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ που εμφανίστηκε σε δημοπρασία ήταν το 2003 και είχε πωληθεί έναντι 6,9 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Το έργο ήταν μία από τις τρεις αυτοπροσωπογραφίες του Ρέμπραντ σε κατοχή ιδιωτών και «το μοναδικό που θα μπορούσε να έλθει σε δημοπρασία», όπως σημείωσε ο οίκος. Οι διαστάσεις του είναι 22 x 16 εκατοστά.

 Η πώληση έγινε στο πλαίσιο παγκόσμιας δημοπρασίας δεκάδων έργων που κάλυπταν πέντε αιώνες ιστορίας της τέχνης, από Ρέμπραντ μέχρι Πικάσο και από Μιρό μέχρι Μπάνκσι. Το έργο που απέφερε τα περισσότερα ήταν το «Γυναίκα με κόκκινο καπέλο» του Χουάν Μιρό, έργο του 1927, το οποίο πωλήθηκε έναντι 22,3 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (28,9 εκατομμυρίων δολαρίων).

Επιπλέον, πωλήθηκε έναντι 2,2 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας – ποσό σχεδόν διπλάσιο των προβλέψεων – το τρίπτυχο «Μεσογειακή θαλάσσια θέα», έργο του 2017 του Μπάνκσι. Σε περίτεχνες κορνίζες, απεικονίζει θαλάσσια τοπία, διάστικτα με πορτοκαλί σωσίβια και αναφέρεται στις ζωές που χάθηκαν στη θάλασσα στη διάρκεια της κρίσης του προσφυγικού. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για νοσοκομείο στη Βηθλεέμ.

Ρεμπράντ πίνακας: Τιμή ρεκόρ στα χρονικά | Alphafreepress.gr

Σύνολο επισκέψεων 1,507 , Σήμερα 1