Για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το αερόστατο που προστατεύει τα σύνορά μας από στεριά και θάλασσα…

Κοινωνία

Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρησιακές δραστηριότητες επιτήρησης των ελληνοτουρκικών συνόρων μας από το υπερσύχρονο αερόστατο που βρίσκεται εγκατεστημένο στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το αερόστατο αποτελεί μία καινοτόμα επιχείρηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού FRONTEX, για την προστασία των εξωτερικών συνόρων και ειδικότερα των θαλάσσιων.

Το αερόστατο έχει θερμική και συμβατική κάμερα μεγάλης εμβέλειας, transponder, φωτισμό ασφαλείας και χρησιμοποιεί πτητικό ήλιο. Βρίσκεται εγκατεστημένο σε χώρο δίπλα στην κύρια πίστα στάθμευσης αεροσκαφών του αερολιμένα, σε προστατευμένη περιοχή.

Είναι η πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο που εγκαθίσταται δέσμιο αερόστατο εντός των ορίων ενός Διεθνούς Αερολιμένα, ο οποίος παρουσιάζει υψηλό ημερήσιο φόρτο εναέριας στρατιωτικής και πολιτικής κυκλοφορίας.

Τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα επιχειρησιακής δραστηριότητας, τόσο σε όρους ασφάλειας πτήσεων, όσο και σε αποτελεσματικότητα επιτήρησης, κρίνονται επιτυχημένα. Φωτογραφία από ΑΜΠΕ.

 4,278 total views,  3 views today