Έκπληκτοι οι δύτες με όσα είδαν στο βυθό της Φολέγανδρου…

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands έχει ως στόχο τις παρεμβάσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ενίσχυση των κατοίκων και την ευαισθητοποίηση για τη μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από τα πλαστικά μίας χρήσης.

Πραγματοποιείται σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, υπό την αιγίδα των τοπικών Δήμων και σε συνεργασία με κατοίκους, οργανώσεις και φορείς. Τα νησιά που συμμετέχουν είναι η Σέριφος, η Σίκινος, η Αμοργός, η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, η Ανάφη, η Δονούσα, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά και τα Κουφονήσια.

Στη Φολέγανδρο και σε σε συνεργασία με την καταδυτική ομάδα Dive In Action, πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσιος καθαρισμός στο λιμάνι του νησιού. Καθώς είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που βούτηξαν στο σημείο, αυτή τη φορά οι δύτες έμειναν έκπληκτοι με όσα αντίκρυσαν… “Πλέον μπορούμε να αναφερθούμε περισσότερο σε συντήρηση του βυθού, παρά σε καθαρισμό του”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμαναν, τα πλαστικά απορρίμματα, αν και πρωταγωνιστές, δεν ήταν εκείνα που έκλεψαν τις εντυπώσεις, όσο οι πετσέτες που βρέθηκαν, οι μπλούζες, τα μανταλάκια και οι σκούπες! Οι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

 9 Σύνολο επισκέψεων,  1 Σήμερα είδαν