“Συνωστισμός” Αυστριακών τουριστών στα ελληνικά νησιά… Ρεκόρ κρατήσεων

Πολιτισμός

Η Austrian Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστρίας, συνδέει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τις κυριότερες αυστριακές πόλεις με 16 ελληνικούς προορισμούς.
Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει επανειλημμένα την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους. Κατά μέσο όρο πάνω από 400.000 Αυστριακοί καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.
Η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,8 εκατομμύρια κάτοικοι– βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει από το 2014 συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων με κορύφωση το 2018.
Πρόσφατα, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Kronen Zeitung», είχε ως τίτλο εκτενούς δημοσιεύματος της: «Η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα τόσο υψηλή όσο ποτέ». Επικαλούμενη επίσημα στοιχεία τόνιζε πως η Ελλάδα αναμένει εφέτος ένα ρεκόρ κρατήσεων Αυστριακών τουριστών «και αυτό, έπειτα από μία αύξηση πέρυσι της τάξης του 21% σε σχέση με το 2017, σημαίνει στη βάση των έως τώρα κρατήσεων μία εκ νέου αύξηση για εφέτος κατά 10%».
Η εφημερίδα έκανε λόγο για «κυριολεκτικό συνωστισμό Αυστριακών τουριστών στα ελληνικά νησιά εφέτος το καλοκαίρι, όπως διαπιστώθηκε και σε διεθνή εκδήλωση ειδικών».

Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην αυστριακή τουριστική αγορά είχε επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι σημαντικότεροι διοργανωτές ταξιδίων κατά τη διάρκεια της τετραήμερης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Βιένης, στα μέσα Ιανουαρίου, με περισσότερους από 155.000 επισκέπτες, όπου η Ελλάδα συμμετείχε με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Σύνολο επισκέψεων 519 , Σήμερα 1