Σβήστε σήμερα τα φώτα. Στείλτε το δικό σας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος

Περιβάλλον

Η «Ώρα της Γης» έφτασε. Η παγκόσμια οργάνωση WWF καλεί τους Έλληνες να σβήσουν σήμερα τα φώτα για μία ώρα, μεταξύ 20:30 και 21:30, ταυτόχρονα με τον υπόλοιπο πλανήτη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, η WWF καλεί τους πολίτες να βγουν στο μπαλκόνι με αναμμένο τον φακό του κινητού τους. Στόχος, όπως αναφέρει, «να ενώσουμε τη φωνή μας για τον άνθρωπο και τη φύση και να αισθανθούμε ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σημειώνεται ότι στις 20:45 η WWF θα οργανώσει ένα διαδικτυακό ταξίδι μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, προβάλλοντας βίντεο από μία ανεξερεύνητη για πολλούς γωνιά της Ελλάδας, τη Γυάρο. «Θα ανακαλύψουμε το μοναδικό φυσικό πλούτο του νησιού, αλλά και τη δουλειά για την προστασία της εμβληματικής μεσογειακής φώκιας», αναφέρει η οργάνωση.

Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας. Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, κάθε χρόνο σε περισσότερες από 170 χώρες.

 

Η παραγωγή του βίντεο είναι από Up Drones

Η σημασία της φετινής Ώρας της Γης.

«Κρίσιμη» χαρακτηρίζει η WWF τη φετινή χρονιά καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Ώρα της Γης. «Η φύση μετράει. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε, αφού μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε: τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, την τροφή που τρώμε. Η φύση είναι ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος σύμμαχος που έχουμε απέναντι στην κλιματική κρίση. Όμως, το 2020 είναι μια κρίσιμη χρονιά. Φέτος, θα ληφθούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις για την προστασία της φύσης, την κλιματική κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με λίγα λόγια, φέτος αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας. Ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις φωνές μας για την προστασία της φύσης και την ίδια μας την επιβίωση!», υπογραμμίζεται.

Ώρα της Γης εν μέσω κρίσης κορονοϊού

Σημειώνεται ότι λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό, η WWF καλεί φέτος τους πολίτες να γιορτάσουν διαδικτυακά, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε συνάθροιση ή εκδήλωση. Όπως σημειώνει, υπάρχουν πολλοί ψηφιακοί τρόποι για να υψώσουμε τη φωνή μας για την προστασία της φύσης με πρώτο βήμα τη συμμετοχή μας και την ενημέρωσή μας από αυτήν την ιστοσελίδα.