Ο άνθρωπος που δεν… μάσησε. Πέθανε ο θρυλικός “μασίστας” Σαμψών

Πρόσωπα

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο Γιάννης Κεσκελίδης, ή πιο γνωστός στον κόσμο ως ” ο θρυλικός μασίστας Σαμψών”.

Ο παλαιστής που για πολλά χρόνια γύριζε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, συνάρπαζε το κοινό επί δεκαετίες, καθιστώντας τον μαζί με τον επίσης θρυλικό «Κουταλιανό» ως τους κορυφαίους μασίστες στη χώρα.
Ο Γιάννης Κεσκελίδης γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1929 στην Καλαμαριά. Προερχόταν από οικογένεια Ποντίων, που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου ως αθλητής ελευθέρας πάλης.

Ξεκίνησε τις υπαίθριες επιδείξεις από τη δεκαετία του 1950, για να εξελιχθεί γρήγορα σε έναν από τους αγαπημένους του κοινού. Διακρίθηκε σε σωρεία διοργανώσεων στη χώρα και στο εξωτερικό, ενώ από τη δεκαετία του ’50 ασχολήθηκε με αγώνες επιδείξεως της τεράστιας δύναμής του σε ανοικτούς χώρους (πλατείες, πάρκα κλπ) δίνοντας παραστάσεις που τον κατέστησαν πάρα πολύ δημοφιλή, έως του σημείου από πολλούς να χαρακτηρισθεί σαν “λαϊκός ήρωας”, ο τελευταίος σήμερα εν ζωή.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 28 Μαΐου, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Σύνολο επισκέψεων 1,140 , Σήμερα 1