Ξεκίνησαν οι δοκιμές εμβολίων σε 3.200 ασθενείς με κορονοϊό. Οι θεραπείες που δοκιμάζονται

Υγεία

Ευρωπαϊκές κλινικές δοκιμές ξεκίνησαν χθες σε τουλάχιστον επτά ευρωπαϊκές χώρες για να δοκιμασθούν τέσσερις πειραματικές θεραπείες κατά του κορονοϊού, με την συμμετοχή 3.200 ασθενών, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Οι τέσσερις θεραπείες που δοκιμάζονται είναι τα ακόλουθα στοιχεία: το remdesivir, το lopinavir σε συνδυασμό με το ritonavir (με συνδυασμό αυτή της θεραπείας ή μη με ιντερφερόνη βήτα) και η υδροξυχλωροκίνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Inserm, του γαλλικού οργανισμού που εποπτεύει την ιατρική έρευνα στην Γαλλία.

«Στις κλινικές δοκιμές είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή 3.200 Ευρωπαίων ασθενών (που νοσηλεύονται προσβεβλημένοι από Covid-19) από το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Ηνωμένο Βασίλειο την Γερμανία και την Ισπανία, και ίσως και από άλλες χώρες της Ευρώπης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας δρ. Ζερόμ Σαλομόν διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών, οι ασθενείς θα λάβουν θεραπεία σε νοσοκομειακό περιβάλλον, υπό αυστηρή παρακολούθηση και θα τους χορηγηθούν τα στοιχεία αυτά για να δοκιμασθεί η αποτελεσματικότητά τους επί του ιού και η κλινική τους εξέλιξη».

Αποτέλεσμα εικόνας για κλινικές δοκιμές

Το πρόγραμμα κλινικών δοκιμών ονομάζεται Discovery, και περιλαμβάνει και την υδροξυχλωροκίνη, επιβεβαίωσε.

Οι κλινικές δοκιμές που ξεκίνησαν χθες θα είναι «προσαρμοστικές» και «πολύ γρήγορα οι αναποτελεσματικές πειραματικές θεραπείες θα μπορούν να εγκαταλειφθούν και να αντικατασταθούν με άλλα στοιχεία που θα αναδεικνύονται από την έρευνα», τονίζει στην ανακοίνωση του Inserm η Φλοράνς Αντέρ, λοιμωξιολόγος του νοσοκομείο Croix-Rousse της Λυών, που θα οδηγεί το πρόγραμμα Discovery.

Το Inserm ανακοίνωσε επίσης ότι παράλληλα θα ξεκινήσει ακόμη μία κλινική δοκιμή θεραπείας υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με την ονομασία «Αλληλεγγύη».