Μάρτης γδάρτης… Σε ποιες περιοχές ξύπνησαν μέσα στα χιόνια

Περιβάλλον

Ένα λευκό τοπίο, από τις Πρέσπες έως τα ορεινά της Βασιλίτσας Γρεβενών και από το Νεστόριο Καστοριάς έως την Κοζάνη, δημιούργησε η ελαφριά χιονόπτωση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα.

Σε ορισμένες περιοχές, όπως σε όλη την ΠΕ Φλώρινας, στα ορεινά των Γρεβενών, στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και σχεδόν σε όλη την ΠΕ Κοζάνης, το χιόνι φτάνει έως τους 5 πόντους χωρίς, ωστόσο, να δημιουργεί προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Από νωρίς το πρωί, εκχιονιστικά μηχανήματα καθάρισαν τα δύσκολα σημεία στο Βόιο και τη Βλάστη Κοζάνης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Κέλλη, το Φλάμπουρο και το Νυμφαίο Φλώρινας καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και μέσω Βίτσιου. Έγινε επίσης εκχιονισμός στον δρόμο Νεστορίου- Κοτύλης και Νεστορίου- Πευκόφυτου Καστοριάς.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιόνια μακεδονία

 

Στα «λευκά» ντύθηκαν τα ξημερώματα και οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, μετά την απότομη πτώση της θερμοκρασίας και της χιονόπτωσης που σημειώθηκε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Ο μηχανισμός του δήμου Ωραιοκάστρου ήταν σε επιφυλακή επεμβαίνοντας σε όποια σημεία απαιτήθηκε, ώστε το οδικό δίκτυο να είναι απολύτως καθαρό και να αποφευχθούν φαινόμενα παγετού. Προσωπικό και οχήματα έριξαν αλάτι στους δρόμους τόσο εντός των οικισμών του δήμου, όσο και περιφερειακά του Ωραιοκάστρου.

Σύνολο επισκέψεων 445 , Σήμερα 1