Εδώ θα δείτε δωρεάν ταινίες σκηνοθετών των μεγαλύτερων κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου

Πολιτισμός

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι», προβάλλει δωρεάν για το κοινό, μικρού μήκους ταινίες που υπογράφουν οι σκηνοθέτες οι οποίοι συμμετείχαν στην ενότητα «Meet the Future» του 60ού Φεστιβάλ, τον Νοέμβριο του 2019.  Η δράση «Meet the Future» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.
Πρόκειται για σκηνοθέτες που έχουν επιλεγεί με μικρού μήκους ταινία τους, τα τελευταία πέντε χρόνια, στα προγράμματα των 13 μεγαλύτερων κινηματογραφικών φεστιβάλ του κόσμου (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Ρότερνταμ, Νέα Υόρκη, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Μπουσάν) ή έχουν κερδίσει υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η επιλογή από τη φιλμογραφία κάθε σκηνοθέτη θα είναι διαθέσιμη στο στο youtube κανάλι του Φεστιβάλ και στη διεύθυνση: youtube.com/user/filmfestivalgr, για τρεις ημέρες και θα παρουσιάζονται οι σκηνοθέτες με αλφαβητική σειρά.

Η online προβολή ταινιών ξεκινά αύριο, Παρασκευή 27 Μαρτίου, με τις ταινίες της Άρτεμις Αναστασιάδου, Calling και I am Mackezie.
Δείτε το traailer της ταινίας I am Mackezie.