Δείτε, για πρώτη φορά, εντυπωσιακές εικόνες από τον δορυφόρο που παρακολουθεί τη Γη

Κόσμος

Οι εικόνες από τη Γη, που σπάνια βλέπουμε, εντυπωσιάζουν. Όπως και τα στιγμιότυπα δορυφορικών εικόνων από το πρόγραμμα «παρακολουθώντας τη Γη» της ESA.

To πρόγραμμα «παρακολουθώντας τη Γη» (earth watching project) ολοκληρώνει φέτος τον 27ετή κύκλο του, και με την ευκαιρία αυτή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος- ESA δημοσίευσε στιγμιότυπα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες της Γης.

To πρόγραμμα «παρακολουθώντας τη Γη» ξεκίνησε το 1993, ως μια προσπάθεια προώθησης των πλεονεκτημάτων της παρατήρησης της Γης, αλλά και για την παρακολούθηση φυσικών καταστροφών, με σημαντική συνεισφορά το 2000 στη δημιουργία του διεθνούς πρότζεκτ των Ηνωμένων Εθνών «διάστημα και μεγάλες καταστροφές» (International Charter: Space and Major Disasters).

Στα πλαίσια του προγράμματος έχουν προβληθεί δορυφορικές εικόνες που προέρχονται από τις αποστολές ERS (European Remote Sensing), Envisat της ESA και τελευταία των δορυφόρων sentinel1 και 2 του ευρωπαϊκού προγράμματος τηλεπισκόπησης Copernicus, ενώ κάποιες φορές φιλοξένησε εικόνες από την αποστολή Landsat της NASA.

Πηγή ESA Earth Observation