Για να μην εξαπλωθεί ο ιός… απλώνεται η κοιλιά. Διατροφολόγοι: Πως δεν θα…σπάσετε ρεκόρ κιλών

Διατροφή

Η αναγκαστική, λόγω κορονοϊού, παραμονή στο σπίτι οδηγεί τους περισσότερους σε «επιδρομές» στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας, πολλαπλασιάζοντας τα καθημερινά γεύματα. Η εικόνα με τα πατατάκια μπροστά στην τηλεόραση είναι μια πραγματικότητα που τη βιώνουν πολλοί απ’ όσους «μένουν σπίτι» στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τη μη εξάπλωση του ιού, με αποτέλεσμα η ζυγαριά να έχει αρχίσει ήδη να «σηκώνει» μεγαλύτερο βάρος.

Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι αυτή την περίοδο ο εγκλεισμός στο σπίτι ενίσχυσε τη ροπή προς την κακή επιλογή φαγητού. Ο κόσμος, λόγω της πιεστικής κατάστασης που βιώνει, εξαιτίας της πανδημίας, το “έριξε” στο φαγητό, καταναλώνοντας όχι μόνο επιπλέον ποσότητες, αλλά καταφεύγοντας και σε λιχουδιές που μόνο ωφέλιμες δεν είναι για τον οργανισμό του.

Οι διατροφολόγοι συνιστούν να μπει «φρένο» στη λαιμαργία και δίνουν βασικές οδηγίες, αφενός για την υγεία σας και αφετέρου για να μην σπάσει το προσωπικό ρεκόρ των …κιλών κανενός!

Όπως τονίζουν, θα πρέπει να τρώτε ανά 2,5 ώρες, διότι αυτό θα περιορίσει την επιθυμία για γλυκά. Πίνετε, επιπλέον, πολλά υγρά, προσθέτετε σαλάτες με ελαιόλαδο στο μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, γιατί υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση του οργανισμού με αντιοξειδωτικά, που θα βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν γεμίζετε το καρότσι του σουπερμάρκετ με γλυκά, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με σπιτικό ρυζόγαλο και γιαούρτι με μέλι.

Με βασικό γνώμονα, λοιπόν, την καλή υγεία, λαμβάνοντας υπόψη και τα λόγια των εξειδικευμένων επαγγελματιών, γίνεται εύκολα κατανοητό και σαφές πως «μένουμε σπίτι», αλλά δεν τρώμε ό,τι έχει στο σπίτι! Πληροφορίες ΑΜΠΕ