Επίστημονες: Με μόνο 30 λεπτά την ημέρα θα εκπλαγείτε με τον εαυτό σας…

Υγεία

Οι επιστήμονες το αποδεικνύουν σε κάθε έρευνα που διενεργούν… Και είναι πολλές οι μελέτες μεγάλων ερευνητικών Ιδρυμάτων του κόσμου που καταλήγουν στο συμπάρασμα ότι η γυμναστική μπορεί να λειτουργήσει ως ένα… χάπι αντιγήρανσης, χαρίζοντας μακροζωία.

Ίσως κάποιοι δεν το πιστέυουν, αλλά πράγματι οι άνθρωποι που ασκούνται συστηματικά, είναι σε καλή «φόρμα» και ακολουθούν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να θεωρούνται ότι είναι 10-20 χρόνια νεότεροι βιολογικά από τη χρονολογική τους ηλικία, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα ή συνολικά 150 λεπτά μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Όπως επισημαίνουν καθηγητές πανεπιστημίων «για μακροζωία, σαφώς αρκούν 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας». Ερευνητικά κέντρα συνιστούν 150 λεπτά μέτριας αερόβιας άσκησης την εβδομάδα, όπως γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ ή ποδηλασία.

Ενεδεχομένως, σε κάποιους αυτά τα 150 λεπτά σωματικής δραστηριότητας να ακούγονται πολλά, ίσως και να τους αγχώνουν, αν δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους… Όμως, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τα κάνετε όλα ταυτόχρονα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, μπορείτε να κατανείμετε τα 150 λεπτά αθλητικής δραστηριότητας με οποιονδήποτε τρόπο ταιριάζει στο πρόγραμμά σας. Είτε πρόκειται για μικρότερες προπονήσεις, πολλές φορές την ημέρα, είτε για μερικές μεγάλες προπονήσεις.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, «ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ενσωματώσετε 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας στην ημέρα σας, οποιαδήποτε σωματική άσκηση, είναι καλύτερη από την παντελή έλλειψη. Οι ενήλικες με λιγότερο καθιστική ζωή που έχουν οποιαδήποτε μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα, έχουν κάποια οφέλη για την υγεία».

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι πως αν θέλουμε να φτάσουμε στα βαθιά γεράματα, εκτός από καλή διατροφή, χρειάζονται και 30 λεπτά την ημέρα γυμναστική. Μπορείτε να το πετύχετε…

Σύνολο επισκέψεων 2,073 , Σήμερα 5