Τα σημάδια μιας ζωής… που έρχεται. Ένας τόπος στην Ελλάδα με παγκόσμιο ενδιαφέρον… Μοναδικό βίντεο

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Απολαύστε εναέρια, εντυπωσιακά πλάνα από τα Σεκάνια στη Ζάκυνθο, την παραλία με τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε φωλιές παγκοσμίως για τη θαλάσσια χελώνα καρέτα! Στην άμμο θα παρατηρήσετε τα χνάρια από τις διαδρομές των χελωνών πάνω στην άμμο.

Ο πανάρχαιος κάτοικος των θαλασσών μας δέχεται πολλές απειλές στην Ελλάδα, όπως υποβάθμιση παραλιών και οικοσυστημάτων, συγκρούσεις με σκάφη, ηθελημένη θανάτωση, ρύπανση από πλαστικά στη θάλασσα, φωτορύπανση και ηχορύπανση, κλιματική αλλαγή και παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία.

Το 1994, μετά από πανευρωπαϊκή εκστρατεία, η WWF Greece αγόρασε το 90% της έκτασης γύρω από την παραλία των Σεκανίων, ώστε να την προστατέψει…  Από τότε, η παρουσία των επιστημόνων στην περιοχή είναι μόνιμη. Είτε αυτόνομα, είτε μέσα από τη συμμετοχή τους στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, η Οργάνωση προωθεί, με κάθε τρόπο, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε διεθνές επίπεδο, την προστασία της καρέτα και των οικοτόπων της. Το βίντεο που ακολουθεί είναι του Αποστόλη Ζαβλάκου και αναδημοσιεύεται από WWF Greece.

Σύνολο επισκέψεων 6,696 , Σήμερα 6