Η θέα μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη… Παγκόσμιος θαυμασμός για 3 τόπους στην Ελλάδα

Ο τόπος μας

Ο πλανήτης μας διαθέτει μέρη απίστευτα: από σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, εκπληκτικά φαράγγια και γκρεμούς που κόβουν την ανάσα, μέχρι ονειρικές παραλίες, γαλήνιες λίμνες και σπάνια θαύματα της φύσης… Η διεθνούς φήμης ενημερωτική ιστοσελίδα Insider.com επέλεξε 50 από αυτά τα σημεία στον πλανήτη όπου η θέα που αντικρίζει κανείς μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τρία υπέροχα ελληνικά μέρη, η φήμη των οποίων κάνει το γύρο του κόσμου.

Μετέωρα, Καλαμπάκα

Το Instagram διαφημίζει τα Μετέωρα στον επίσημο λογαριασμό του ...

Εδώ θα έρθετε τόσο κοντά στον ουρανό που θα νομίζετε πως θα τον αγγίξετε! Το «ιερό δάσος» των Μετεώρων φιλοξενεί τη δεύτερη πιο σημαντική μοναστική κοινότητα της χώρας, μετά το Άγιο Όρος, και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, που συμπεριλαμβάνεται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Το επιβλητικό τοπίο με το μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο προκαλεί ρίγη και δέος στη θέασή του με τα βυζαντινά μοναστήρια σκαρφαλωμένα πάνω στους απότομους βράχους να μοιάζουν σαν φυσική συνέχειά τους. Οι βράχοι στα Μετέωρα σχηµατίστηκαν περίπου πριν από 60 εκατ. χρόνια! Η αποσάθρωση, η διάβρωση και οι σεισµοί στη συνέχεια τους έδωσαν το σηµερινό τους σχήµα.

Σήμερα μόνο έξι μοναστήρια λειτουργούν, από τα συνολικά 24 που είχαν δημιουργηθεί πριν από εκατοντάδες χρόνια, τα οποία το 1988 συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί ως «Διατηρητέο και Προστατευόµενο Μνηµείο της Ανθρωπότητας».

Ελαφονήσι, Χανιά

Το μαγευτικό Ελαφονήσι της Κρήτης και οι απίστευτες ιστορίες που ...

Το Ελαφονήσι είναι νησί το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσογειακού νησιού της Κρήτης, του οποίου και υπάγεται διοικητικά, εντός της περιφερειακής ενότητας των Χανίων. Όταν ο καιρός είναι καλός, είναι δυνατό να διασχίσει κανείς περπατώντας τα ρηχά νερά που το χωρίζουν από την ηπειρωτική Κρήτη. Το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο. Απέχει περίπου 1,5 ώρα (75 χλμ.) με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης των Χανίων.

Αυτό που χαρακτηρίζει το Ελαφονήσι και το κάνει μέρος εξωτικό, είναι οι μικρές νησίδες με την πολύ ψιλή λευκή αμμουδιά που ροζίζει σε αρκετά σημεία, η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται και τα τιρκουάζ αβαθή νερά. Τα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας σε αυτό το εξωτικό μέρος έχουν όμορφα χρώματα σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου. Σε πολλά σημεία εκεί που σκάει το κύμα η άμμος έχει μία εξαιρετική ροζ απόχρωση, μοναδικό χαρακτηριστικό αυτής της ξεχωριστής παραλίας.

Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura. Θα έλεγε κανείς ότι η φύση έκανε το θαύμα της εδώ!

Οία, Σαντορίνη

Σαντορίνη: Πρόταση για επίσκεψη στην Οία με εισιτήριο

Το ηλιοβασίλεμά της έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άπειρους καλλιτέχνες, ενώ τα σοκάκια της Οίας στη Σαντορίνη λειτουργούν ως μαγνήτες που καλούν τον καθένα να χαθεί στα καλά κρυμμένα μυστικά τους. Απέχει περίπου 40 λεπτά οδικώς από τα Φηρά.

Η Οία ονομάζεται και Απάνω Μεριά ή Ανωμεριά και οι κάτοικοι Απανωμερίτες. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων βορειοδυτικά από τα Φηρά και σε υψόμετρο περίπου 121 μέτρων. Με βάση την απογραφή του 2001, ο οικισμός έχει 763 κατοίκους.

Το κλίμα του νησιού, το σεισμογενές περιβάλλον, τα διαθέσιμα υλικά και η τοπογραφία αποτέλεσαν βασικές σχεδιαστικές παραμέτρους του οικισμού. Λόγω της ιδιομορφίας του ηφαιστειακού εδάφους της Σαντορίνης, της ευκολίας εκσκαφής της θηραϊκής γης στις πλαγιές της καλδέρας και στους χείμαρρους, αλλά και της προστασίας του χωριού από τους δυνατούς ανέμους, οι ντόπιοι κάτοικοι της Οίας κατασκεύαζαν υπόσκαφες κατοικίες. Η βασική κατασκευαστική δυσκολία, ακόμα και σήμερα, βρίσκεται στη μεταφορά δομικών υλικών στα βραχώδη σημεία.