Δείτε από που μας έρχεται η αφρικανική σκόνη και “πνίγει” όλη την Ελλάδα… Εντυπωσιακό βίντεο

Περιβάλλον

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Ένα φαινόμενο που έχει γίνει συχνό. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που συνδέουν την αυξημένη συχνότητα και ένταση του φαινομένου με τη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η υπερθέρμανση του πλανήτη εκφράζεται με αυξημένες θερμοκρασίες στις περιοχές του Βόρειου Πόλου και της Σαχάρας. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν θερμές αέριες μάζες από την Αφρική ωθούνται από τους ανέμους προς τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη δεν αναχαιτίζονται, όπως παλιότερα, από ψυχρές αέριες μάζες, προερχόμενες από τον Βορρά.

Πολλοί όμως αναρωτιούνται: από που μας έρχεται αυτή σκόνη; Και η απάντηση είναι από την Έρημο Λίβα στο Abu Dhabi, η οποία πέρα από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι υπεύθυνη και για αυτό το φαινόμενο που προκαλεί πραγματικά τις χειρότερες καιρικές συνθήκες στην χώρα μας, την αφρικανική σκόνη.

Τα τελευταία χρόνια οι εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας μας πνιγμένα κυριολεκτικά στην Αφρικανική σκόνη είναι πολύ συχνές. Μερικοί απορούν: άραγε πόση είναι αυτή η αφρικανική σκόνη που δεν τελειώνει ποτέ…

Λίβα: Η έρημος που μας πνίγει στην ζέστη και τη σκόνη από ψηλά! (βίντεο) |  iRafina

Οι εικόνες του συνεργάτη του upstories Τόλη Ντέλου που επισκέφθηκε την συγκεκριμένη έρημο στο Abu Dhabi είναι συγκλονιστικές και φανερώνουν ότι αυτό το φαινόμενο πιθανότατα δεν θα πάψει ποτέ…

Απέραντες εκτάσεις με τεράστιους αμμόλοφους δημιουργούν ένα σκηνικό το οποίο παραπέμπει πραγματικά σε άλλο πλανήτη. Μπορεί η Έρημος Λίβα να αποτελεί ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της γης παρόλα αυτά όμως θεωρείται και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για τους απανταχού extreme ταξιδιώτες.

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο από ψηλά του up stories