Θαυμασμός του National Geographic σε ένα από τα κορυφαία πιο ανθισμένα μέρη του κόσμου. Και, βεβαίως, είναι στην Ελλάδα…

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Το διάστημα έως τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές! Οι εντυπωσιακές ροζ κοιλάδες έχουν προκαλέσει το θαυμασμό του National Geographic το οποίο σήμερα στις 21.00 θα προβάλει ένα επεισόδιο που θα είναι αφιερωμένο στις ομορφιές της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγει και τις ροδακινιές της Βέροιας. Επίσης το σημερινό επεισόδιο θα περιηγηθεί σε Όλυμπο, Αθήνα, Διακοπτό, Λευκάδα, Επίδαυρο και Μετέωρα.

Στη Βέροια ο κάμπος βάφεται ροζ. Οι ανθισμένες ροδακινιές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών απ’ όλο τον κόσμο, από την Ιαπωνία έως και την Αμερική! Άλλωστε, το μέρος αυτό βρίσκεται στη λίστα με τα 10 πιο ανθισμένα μέρη του κόσμου.

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.