Έφτασαν οι πειρατές του Αιγαίου, μετά από ταξίδι 8.000 χλμ…

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Αυτή την εποχή οι Μαυροπετρίτες αφήνουν τη Μαδαγασκάρη και μεταναστεύουν πάνω από την Αφρική για να φτάσουν στη Μεσόγειο μετά από ένα ταξίδι 8.000 χλμ που διαρκεί 3-4 βδομάδες.

Ήδη, στον ουρανό πολλών νησιών, όπως τα Αντικύθηρα και η Αμοργός, εμφανίστηκαν οι πρώτοι ταξιδιώτες. Σε αντίθεση όμως με τα υπόλοιπα πουλιά που τώρα ξεκινούν ή έχουν ήδη ξεκινήσει το φώλιασμα, οι Μαυροπετρίτες περιμένουν…

Με την άφιξή τους, επισκέπτονται τις αγαπημένες τους Αιγαιοπελαγίτικες νησίδες για να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν αμφισβητεί την επικράτειά τους, όμως για την ώρα δεν τους απασχολούν άλλες αναπαραγωγικές διαδικασίες.

Για τους επόμενους δύο μήνες οι περισσότεροι Μαυροπετρίτες θα περιφέρονται ανάμεσα στις νησίδες και τα μεγάλα νησιά ή την ενδοχώρα, αναζητώντας την αγαπημένη τους τροφή: τα μεγάλα έντομα (τζιτζίκια, λιβελούλες, ακρίδες κ.ά.). Βέβαια, αν τους δοθεί η ευκαιρία πιάνουν και κανένα μεταναστευτικό πουλί που βρίσκεται ακόμα στην ανοιξιάτικη μετανάστευση. Φωτογραφία Πέτρος Πέτρου από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Σύνολο επισκέψεων 1,362 , Σήμερα 1