Γενέθλια για τον μεγάλο μας συνθέτη, αλλά και χημικό με διεθνείς διακρίσεις…

Πρόσωπα

Σήμερα ο μεγάλος μας συνθέτης, τραγουδοποιός, μαέστρος, πιανίστας και χημικός με διεθνείς διακρίσεις, Μίμης Πλέσσας, κλείνει τα 97 του χρόνια (12 Οκτωβρίου 1924).

Η διαδρομή του μεγαλειώδης και συνεχίζει να μας εμπνέει με το πείσμα του να γυρίζει την πλάτη στο χρόνο… Ο ίδιος πρόσφατα έχει δηλώσει:

«Αν και στο παρελθόν έχω γνωρίσει πολλές δυσκολίες και αδικίες, τώρα, πατώντας τα ενενήντα έξι μου χρόνια, πιστεύω ότι η μεγαλύτερη δυσκολία της ζωής μου θα είναι τα ενενήντα επτά. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα στη διάρκεια της διαδρομής μου. Ακόμη και για το γεγονός ότι επέλεξα να γυρίσω στην Ελλάδα και όχι να μείνω στην Αμερική, όπου τα χρήματα ήταν πολύ περισσότερα. Η ζωή μου είναι γεμάτη από χαρές, στενοχώριες, επιτυχίες αλλά και λύπες. Και θα χρειαζόμουν μια δεύτερη ζωή για να καταφέρω να πετύχω όσα ακόμη ήθελα».

Μπορεί να είναι κοντινή λήψη 1 άτομο

Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα καλύπτει, τα τελευταία 50 χρόνια, όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε μέσα από τα τραγούδια του.

Ασχολήθηκε επίσης με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, έχοντας στο ενεργητικό του 104 ταινίες και 70 παραστάσεις.

Όμως υπάρχει και μία ακόμη διεθνής διάκριση που, ίσως, πολλοί να μην γνωρίζουν: από το 2010 έχει αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ είναι και διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ. Οι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται από τη Finos Film.

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 1 άτομο και παιδί

 5,631 total views,  1 views today