Αυτή είναι η πραγματική κόλαση… Εδώ η θερμοκρασία άφησε έκπληκτους τους επιστήμονες…

Κόσμος

Η Αφροδίτη είναι τόσο ζεστή που στην επιφάνειά της o μόλυβδος λιώνει, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 470 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ουρανοί της είναι σκοτεινοί από τα τοξικά σύννεφα θειικού οξέως που τους καλύπτουν. Μέχρι σήμερα, κανένα διαστημικό σκάφος που έχει στείλει ο άνθρωπος δεν κατάφερε να αντέξει πάνω από δύο ώρες στην επιφάνειά της.

Ο γειτονικός μας πλανήτης είχε διαδραματίσει από παλιά το ρόλο της «δίδυμης αδελφής» της Γης μας, λόγω του μεγέθους της κι έτσι θεωρούσαμε την Αφροδίτη ως έναν όμορφο και φιλόξενο κόσμο, όπως επισημαίνει σε άρθρο του ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος. Οι διαστημοσυσκευές όμως που την επισκέφτηκαν ήδη μας αποκάλυψαν την καυτή επιφάνειά της με θερμοκρασία 480οC και ατμοσφαιρική πίεση 90 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης μας. Η αποπνιχτική της ατμόσφαιρα αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα (96%), άζωτο (3,5%) και θειικό οξύ, και μαστιγώνεται από ανέμους που κινούνται με ταχύτητα 360 χιλιομέτρων την ώρα.

Έχει ενεργά ηφαίστεια ψηλότερα κι από την Οροσειρά των Ιμαλαϊων, χαράδρες βάθους τριών χιλιομέτρων και μερικούς ρηχούς, αλλά μεγάλου πλάτους κρατήρες σύγκρουσης μετεωριτών.

Η επιφάνεια της Αφροδίτης είναι μία καυτή έρημος με ασθενείς ανέμους οι οποίοι δεν κατορθώνουν να διαβρώσουν τα βράχια, ακόμη και με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων. Ο πλανήτης που του δόθηκε το όνομα της θεάς της ομορφιάς και του έρωτα προσομοιάζει περισσότερο τη βιβλική περιγραφή της κόλασης παρά του παραδείσου.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι