Εικόνες που σπάνια μπορείτε να δείτε… H επικίνδυνη επιχείρηση ανεφοδιασμού πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Κοινωνία

Δείτε την εκπληκτική προσπάθεια του πληρώματος ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου ERICKSON να ανεφοδιαστεί από το νερό που έχει συσσωρευθεί σε εγκαταλελειμμένο λατομείο της Εύβοιας.

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο  μπορεί να μεταφέρει θαλασσινό και γλυκό νερό, επιβραδυντικό υγρό, ή και αφρό μέχρι 10 τόνους, σε μια ειδική δεξαμενή ενσωματωμένη κυριολεκτικά στη δομή του ελικοπτέρου.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης δεξαμενής, δίνει την δυνατότητα στον χειριστή να επιλέξει την ποσότητα και τη διάρκεια της ρίψεως ανάλογα με το μήκος του μετώπου της φωτιάς και το είδος της φλεγόμενης ύλης.

Η δυνατότητα πολλαπλών ρίψεων με βολές ακριβείας έχει καθιερώσει το ελικόπτερο Ericsson  ως το πλέον ενδεδειγμένο μέσο αεροπυρόσβεσης σε κατοικημένες περιοχές, καθώς η δυνατότητα ελέγχου της ποσότητας νερού σε κάθε ρίψη δεν θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων.

Ροταριανός Σύλλογος Πατρών: Σήμερα τα εγκαίνια δεξαμενής ...

Να σημειωθεί πως με τον ειδικό σωλήνα που διαθέτει, το συγκεκριμένο πυροσβεστικό ελικόπτερο μπορεί να αντλήσει νερό και από μικρές επιφάνειες, ακόμη και από βυτιοφόρο!

Η ταχύτητα ταξιδιού του, φτάνει στα 170 χιλιόμετρα την ώρα και η ακτίνα δράσης του τα 370 χιλιόμετρα, ενώ διαθέτει αυτονομία πτήσης για 2,5 ώρες.

Βίντεο από την ομάδα upstories