Απίστευτο… Έως την Κρήτη φτάνει ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα. Δείτε τη δορυφορική εικόνα

Περιβάλλον

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα, στα όρια με το Λαύριο. Ήδη έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί, έχουν καεί σπίτια, εστάλη μήνυμα του «112» με εντολή εκκένωσης δύο ακόμα οικισμών, ενώ και η Ανάβυσσος έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό. Ο καπνός από την πυρκαγιά στην Κερατέα είναι ορατός από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat – 11.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα που ελήφθη στις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο καπνός φτάνει έως τις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ, όπου βρίσκονταν 27 παιδιά, και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας. Λίγο πριν από τις 4:00 η φωτιά είχε φτάσει στη Λεωφόρο Καραμανλή στα 50 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου, ενώ χτυπούν οι καμπάνες της περιοχής, προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στον δρόμο με λάστιχα και καταβρέχουν το σημείο, ενώ υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να προλάβουν τις φλόγες ώστε να μη φτάσουν στα σπίτια.
Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν από τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς η κατάσταση κρίνεται επικίνδυνη, ενώ θα πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί για να έχουν πρόσβαση τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σύνολο επισκέψεων 1,242 , Σήμερα 1