Να, από που μας έρχεται και μας πνίγει η αφρικανική σκόνη… Βίντεο και εικόνες της ερήμου…

Περιβάλλον

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα οι μετεωρολόγοι μας προειδοποιούν ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει ολοένα και πιο συχνό. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που συνδέουν την αυξημένη συχνότητα και ένταση του φαινομένου με τη διαδικασία της κλιματικής αλλαγής.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η υπερθέρμανση του πλανήτη εκφράζεται με αυξημένες θερμοκρασίες στις περιοχές του Βόρειου Πόλου και της Σαχάρας. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν θερμές αέριες μάζες από την Αφρική ωθούνται από τους ανέμους προς τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη δεν αναχαιτίζονται όπως παλιότερα από ψυχρές αέριες μάζες, προερχόμενες από τον Βορρά.

Πολλοί όμως αναρωτιούνται: από που μας έρχεται αυτή σκόνη; Και η απάντηση είναι από την Έρημο Λίβα στο Abu Dhabi, η οποία πέρα από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι υπεύθυνη και για αυτό το φαινόμενο που προκαλεί πραγματικά τις χειρότερες καιρικές συνθήκες στην χώρα μας, την αφρικανική σκόνη.

Τα τελευταία χρόνια οι εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας μας πνιγμένα κυριολεκτικά στην Αφρικανική σκόνη είναι πολύ συχνές. Μερικοί απορούν: άραγε πόση είναι αυτή η αφρικανική σκόνη που δεν τελειώνει ποτέ…

Λίβα: Η έρημος που μας πνίγει στην ζέστη και τη σκόνη από ψηλά ...

 

Οι εικόνες του συνεργάτη του upstories Τόλη Ντέλου που επισκέφθηκε την συγκεκριμένη έρημο στο Abu Dhabi είναι συγκλονιστικές και φανερώνουν ότι αυτό το φαινόμενο πιθανότατα δεν θα πάψει ποτέ…

Απέραντες εκτάσεις με τεράστιους αμμόλοφους δημιουργούν ένα σκηνικό το οποίο παραπέμπει πραγματικά σε άλλο πλανήτη. Μπορεί η Έρημος Λίβα να αποτελεί ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της γης παρόλα αυτά όμως θεωρείται και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για τους απανταχού extreme ταξιδιώτες.

Πανοραμικές εικόνες από Google

Οι χάρτες της Google, χρησιμοποιώντας κάμερες τοποθετημένες στις πλάτες καμηλών, προσφέρουν πλέον πανοραμικές εικόνες από την έρημο Λίβα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι χάρτες της Google «εξερευνούν» την έρημο Λίβα – Newsbeast

Τα πλάνα είναι διαθέσιμα διαδικτυακά στην υπηρεσία Street View των Google Maps. Η αμερικανική εταιρεία δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει τζιπ ή άλλα εναέρια μέσα για την κινηματογράφηση. Ο λόγος είναι ότι η χρήση καμηλών κρίθηκε ως ο πλέον κατάλληλος και παραδοσιακός τρόπος για την εξερεύνηση της ερήμου. Έτσι, οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να πάρουν μια γεύση από τις εντυπωσιακές εικόνες της ερήμου, τους αμμόλοφους και τις οάσεις, δίχως να απαιτείται να ταξιδέψουν εκεί και να βιώσουν τις πραγματικά σκληρές συνθήκες που επικρατούν.

Δείτε το βίντεο από το upstories

Σύνολο επισκέψεων 1,410 , Σήμερα 1