Μπροστά στα μάτια σας 1.000 από τις σημαντικότερες στιγμές της νέας ελληνικής ζωγραφικής…

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Ανακαλύψτε τα σημαντικότερα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης, στο ανακαινισμένο της κτήριο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 50. Δείτε τα σε μεγάλες αναλύσεις και γευτείτε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της νέας ελληνικής ζωγραφικής. Η μόνιμη  έκθεση της Πινακοθήκης τώρα ξεδιπλώνεται σε 1000 πίνακες- από τους 20.000 που φυλάσσονται στις αποθήκες- αποδεικνύοντας τη μεγάλη αξία των  πλούσιων συλλογών της.

Το Μουσείο έχει πλέον αποκτήσει νέους εκθεσιακούς χώρους 2.230 τετραγωνικών μέτρων, σύγχρονες αποθήκες έργων τέχνης 1645 τ.μ., αμφιθέατρο 350 θέσεων, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αίθουσα υποδοχής 910 τ.μ. όπου φιλοξενείται, εκτός από το εκδοτήριο εισιτηρίων και το βεστιάριο, δύο πωλητήρια και σαλόνι ψηφιακής πληροφόρησης.

Το νέο μουσείο έχει κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους, όπως υπερσύγχρονα εργαστήρια συντήρησης, γραφεία διοίκησης, καθώς και βιβλιοθήκη η οποία αναπτύσσεται σε δυο ορόφους. Διαθέτει, επίσης, δυο καφέ- εστιατόρια, με το δεύτερο στο τελευταίο επίπεδο του κτηρίου προσφέροντας πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη, τον λόφο του Λυκαβηττού και τον κόλπο του Σαρωνικού.

Στο νέο κτήριο μπορούν να εκτεθούν 1000 έργα ως  μόνιμη συλλογή, ενώ προηγουμένως στο παλιό κτήριο  ο αριθμός δε μπορούσε να ξεπεράσει τα 400 έργα. Η νέα αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων προσεγγίζει τα 2000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να στεγάσουν 10.000 έργα.

Loading