Το Παρίσι θυμίζει… Θερμοπύλες. Από τους γραφικότερους δρόμους. Εικόνες

Και όμως συμβαίνει...

Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία. Κυρίως όμως από ηθική άποψη είναι λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και υπακοής στην πατρίδα.

Αυτή η ηρωική πράξη έγινε οδός στο Παρίσι… Ένας από τους γραφικότερους δρόμους του Παρισιού, που μένουν αρκετοί καλλιτέχνες και ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2006 μέσα από την ταινία «Paris Je t’aime» έχει το όνομα “Οδός Θερμοπυλών”!

Το σοκάκι βρίσκεται στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού και του έχει δοθεί το συγκεκριμένο όνομα επειδή είναι ένα πολύ στενό δρομάκι, όπως το πέρασμα που έγινε η Μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ.

Το λιθόστρωτο, γραφικό και ολάνθιστο δρομάκι κατοικείται ως επί το πλείστον από καλλιτέχνες που συνηθίζουν να αφήνουν στις αυλέςκαι τις εξώπορτες παλιά βιβλία και αντικείμενα που δεν χρειάζονται εν είδει ενός ιδιόμορφου παζαριού όπου ο κάθε περαστικός μπορεί να διαλέξει και να πάρει ό,τι του αρέσει.

Πολλοί τοίχοι του δρόμου είναι καλυμμένοι με γκράφιτι από τη διάσημη Γαλλίδα street artist Miss Tic. Eπιπλέον, μικρά μπιστρό και γραφικά εστιατόρια συμπηλώνουν το σκηνικό, ενώ γκαλερί Τέχνης και κουκλίστικα cafes «πλημμυρίζουν» καθημερινά από Παρισιάνους και ξένους που θέλουν να ξεφύγουν από την πολύβουη πόλη και να βρεθούν για λίγο σε μια άλλη εποχή!

perierga.gr - Η γραφική οδός Θερμοπυλών στο Παρίσι

Σύνολο επισκέψεων 1,792 , Σήμερα 1