Της αρέσει να κυκλοφορεί μόνο τα βράδια… Μήπως για αυτό έρχεται στην Ελλάδα;

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Η μικρότερη πάπια της Ευρώπης επισκέπτεται κάθε χρόνο τους ελληνικούς υγρότοπους για να ξεχειμωνιάσει. Αγαπημένα του μέρη οι ρηχοί υγρότοποι και οι πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Πρόκειται για ένα είδος με… μυστηριώδη συμπεριφορά. Κρύβεται ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση στις όχθες των υγροτόπων ή παραμένει σε πυκνά κοπάδια στα ανοιχτά νερά, στο κέντρο μεγάλων λιμνών, περιμένοντας να έρθει το βράδυ ώστε να κυκλοφορήσει και να πάει να τραφεί σε ρηχές εκτάσεις.

Σήμα κατατεθέν του αρσενικού το ζωηρό πράσινο μπάλωμα στο πλάι του κεφαλιού, ενώ και στα δύο φύλα είναι η πλατιά ταινία που ξεπροβάλλει από την καστανωπή φτερούγα και χάρη στην αντίθεση του πράσινου στο ανοιχτό γκρι-καφέ, λειτουργεί ως οπτικό σήμα που βοηθά το κοπάδι στο ταξίδι. Είναι αρκετά φασαριόζικα και αναστατώνουν την περιοχή όπου βόσκουν με τις φλύαρες φωνές τους!

Το Κιρκίρι είναι το πιο κοινό είδος αφρόπαπιας που διαχειμάζει στην Ελλάδα, με μέσο όρο 83.000 πουλιά κατ’ έτος. Φωτογραφία της Ivaylo Zafirov από την Elliniki Ornithologiki Etaireia

Σύνολο επισκέψεων 423 , Σήμερα 1